16-04: Compleet riddertoernooi in Vaassen erbij!

Een primeur voor het Middeleeuws Festijn Cannenburch te Vaassen op 6 & 7 mei: een heus riddertoernooi!
Riddertoernooien waren uitbundige events die dagen konden duurden, compleet met feesten, amusement in pracht en praal georganiseerd door koningen en kasteelheren.
De Knights of Camelot is een internationale stichting die sinds 2010 riddertoernooien laat herleven. Dit gebeurt in de vorm van behendigheidsproeven, waarbij ridders en jonkvrouwen hun rij- en wapenvaardigheden laten zien aan het publiek in hun mooiste kleding op hun stoere paarden.
(skills at Arms )
Daarnaast zullen de ridders in blinkende indrukwekkende harnassen het publiek imponeren door lansen te breken op elkaars schild of harnas. Dit wordt ook wel jousten genoemd.
Om alles goed te laten verlopen zal een Heraut het publiek uitgeleggen wat er gebeurt hij is tevens de hoofdscheidsrechter tijdens het toernooi.
Het is ook mogelijk dat de Knights of Camelot een educatief moment verzorgd in de vorm van een wapendemonstratie waarbij de publiek kennis maakt met de uitwerking van Mace, strijdhamer en strijdbijl gedemonstreerd op een harnas, helm of Meloen (onbeschermd hoofd voorstellen).
Daarnaast kan het publiek kijken naar “Arming the Knight “hier kan men kijken hoe een ridder wordt aangekleed, dit terwijl er op een tafel de Helmen en schilden schouw
plaatsvindt.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.