Middeleeuws Festijn Deventer

Op 22 april vindt op het Worp plantsoen het “Middeleeuws Festijn Deventer” plaats. Dit festijn maakt deel uit van een reeks feestelijkheden rondom het Hanzejaar, georganiseerd door Deventer Verhaal.

Tijdens het Middeleeuws Festijn zullen er diverse re-enactmentgroepen aanwezig zijn die het leven in de Middeleeuwen uitbeelden, is er een leuke markt en vinden er allerhande activiteiten plaats. Er zal zelfs een heus vikingschip aanmeren!

Toegang tot dit evenement is gratis.

Menu

Algemene Informatie

Programma

Levende Geschiedenis

Entertainment

Markt

Catering


 

Algemene Informatie

Adres

Plantsoen Worp
Lange Laan
7419 AD Deventer

Parkeren
Meer informatie over parkeren volgt binnenkort

Toegangsprijs
Dit evenement is gratis te bezoeken

 

Programma

Het programma wordt in de komende weken bekend gemaakt

 

Levende Geschiedenis

Vroege Middeleeuwen

Tjurslakter

Wij, Thorvald, Vígdis, en Sigurd, zijn een samengestelde Vikingfamilie uit de elfde eeuw.
Thorvald is geboren in de buurt van Ribe en verhuisd naar Jorvik waar hij is getrouwd met Vigdis die daar is geboren en getogen. We beelden het dagelijks leven uit van een klein reizend gezin, met het uitvoeren van ambachten zoals hout- en leerbewerking, en naaldbinden. Onze zoon, Sigurd, weet iedereen te vermaken met zijn gespeel en geren door het kampement, en laat zijn vaardigheid met (houten) wapens zien.
Het motto van de familie is ‘we hebben geen haast’, wat op de foto ook goed te zien is. Dagelijks wordt er gekookt op het houtvuur met producten uit de elfde eeuw. Als het werk gedaan is, is het tijd voor ontspanning met typische Vikingspellen zoals hnefatafl, en verhalen rond het kampvuur.
Zonder haast, maar wel altijd bezig, brengen we een typische Vikingdag tot leven.

Entertainment

Volgt nog

Markt

Volgt nog

Catering

Volgt nog

Reacties gesloten.