24-02: Frontmatrosen in Doorn

Front-Matrosen is een reenactment groep die het Duitse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog voorsteld. We leven en eten op de zelfde manier als de mensen die op het front waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Onze groep probeert daarmee te tonen aan de bezoekers hoe het vroeger was, door de verhalen te vertellen van toen. Daarom hebben wij een speciale regiment gekozen die uniek is in Europa, en ook snel vergeten is van iedereen. Onze voorstelling is: Een bataljon van de Sturm-Abteilung Marine Korps. Dit stelt 300 mensen van de marine voor die uit de scheppen gehaald zijn geweest, in Oostende (België). Om mee te helpen met de infanterie troepen op het land. Zij hebben tijdens het oorlog een speciale training gehad. Deze training was in plaats gezet door Rohr in 1915-16 : “Die Strosstrupptaktik”. Het zijn nieuwe gevechtstechnieken om in kleine groepen aan te vallen bij strategische punten. 

Ook hebben we een mitrailleur groep van de Duitse marine met een MG08 en alle gereedschappen die er bij horen. Een team van de 6 R.J.R (reserve infanterie regiment). Dit waren infanterie troepen die ook het speciale training gekregen hebben. Zij hebben de aanvallen van 1918 op het front tussen La Bassée en Saint Quentin gedaan. Daarbij hebben wij een Feldlazarett. Het is een tent van het Duitse rode kruis waarbij de gekwetste soldaten hun eerste hulp en verzorging konden krijgen. We tonen ook hoe de dieren een rol hebben gespeeld tijdens de oorlog.

We vertellen het verleden, om niet te vergeten wat dat er allemaal gebeurde is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zodat het nooit meer opnieuw kan gebeuren.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.