01-03: Napoleontische periode komt tot leven in Doorn!

Ook de Napoleontische periode wordt goed belicht op het Historisch Festival Doorn! Vandaag kondigen we de eerste deelnemer uit deze periode aan!
De Vereniging Levende Geschiedenis Nederland (VLGN) heeft tot doel belangstelling te kweken voor een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis in het algemeen en militaire in het bijzonder, met alles daaromheen. De werkgroep Jagers houdt zich bezig met re-enactment in de periode van de Napoleontische Oorlogen, 1795 tot 1815 en beeld uit een peloton Nederlandsche jagers te voet. De werkgroep beeld deze eenheid zo nauwkeurig mogelijk uit.
Wij streven ernaar dat onze leden in alles een zo hoog mogelijke graad van authenticiteit bereiken tijdens de door ons bezochte evenementen, zowel in kleding en uitrusting, als door kennis en uitbeelding. Dat betekend ook aanleren van vaardigheden die toen vanzelfsprekend waren, zoals vuur aanleggen met vuursteen en vuurstaal, shelters bouwen en zelf koken op het kampvuur.
Maar ook de handelingen met het vuursteenslot musket en manoeuvres, het leven van de soldaat. Veel vrije tijd wordt gestoken in onderzoek om tot een zo authentiek mogelijke uitbeelding te komen. Ook dit is een mooi onderdeel van de hobby dat niet alleen uw kennis verreikt over de Napoleontische periode, maar ook over ‘ons’ bataljon. Veel is al bekend, veel kunnen we u vertellen of naar documenten verwijzen, doch komt er nog steeds nieuwe documentatie vrij.”

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.