24-02: Ambachtslieden in Doorn

Ons favoriete TV programma gisteravond én de berichtgeving deze ochtend uit het oosten laten blijken dat de geschiedenis 1 lang verhaal van oorlog en strijd is geweest, vol veldslagen, moorden, intriges van de machthebbers. Maar geschiedenis is ook een verhaal van de kleine mensen zoals de ambachtslieden van de Middeleeuwen. Ook hier besteden we tijdens het Historisch Festival Doorn aandacht aan.
Bijvoorbeeld de dames van “Van vezel tot draad”.
Wij zijn Anne en Anneke en laten zien hoe je op laat middeleeuwse wijze van vezels een draad spint.
De vezels die Anne spint zijn onder andere wol, vlas, brandnetel en zijde. Door technieken uit de late middeleeuwen te gebruiken worden de draden tot een product gemaakt, gevlochten, gebreid of gewoven.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.