04-03: Een pest-tijd op Doorn? Nee toch?

Het Verhaal van Nederland stond afgelopen week onder andere in het teken van de late 14de eeuw. Op het Historisch Festival Doorn staat dit jaar ook de Compagnie van Cranenburgh, die deze, door pest geteisterde periode uitbeeld!
De Compagnie van Cranenburgh stelt een groep huursoldaten voor uit de jaren zeventig van de 14e eeuw. Deze Compagnie verhuurt zich aan de verschillende strijdende facties die de Lage Landen kenden in deze periode. Vanwege de familiebanden tussen de Cranenburghs en de familie Van Wassenaer strijdt de Compagnie veelvuldig aan Hoekse zijde. Maar niet alleen de bekende factiestrijd van Hoeken en Kabeljauwen vormden een toneel voor de krijgskunsten van de Compagnie van Cranenburgh, ook hebben we ervaring opgedaan in de strijd tussen Heeckerens en Bronckhorsten in Gelre, Schieringers en Vetkopers in Friesland en de Brabantse successieoorlog.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.