09-03: De Belle Époque loopt als het ware de foto uit in Doorn

Geschiedenis en oorlog lijken onlosmakelijk met elkaar verband te houden. Gelukkig is er op het Historisch Festival Doorn ook ruimte voor groepen die vreedzamere tijden uitbeelden.
Het 19e eeuwse Gezelschap de Gracieuse verbeeld de periode 1840-1909. Dit wordt vaak de Victoriaanse periode genoemd. De Gracieuse was een Nederlands damesblad wat een groot deel van deze periode is uitgebracht. Het bevatte verhalen, modeplaten, handwerkbeschrijvingen en naaipatronen en het werd vooral gelezen door de dames van de gegoede en hogere klasse. Tijdens het Historisch Festival Doorn zal onze groep kleding uit de Belle Epoque periode (1871-1909) dragen. Want wij zijn van plan om tijdens het evenement een heuse Belle Epoque Picknick te gaan houden, zoals de rijkere heren en dames uit die tijd ook zo graag hielden. Tijdens de picknick zal er voldoende tijd zijn voor activiteiten, zoals bijvoorbeeld onder andere handwerken, tekenen, diverse spellen en niet te vergeten eten en drinken. We laten u graag zien waar we mee bezig zijn en kunnen u ook de nodige uitleg geven over onze kostuums.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.