11-03: Meer aandacht Tachtigjarige Oorlog op Doorn

Het Verhaal van Nederland van afgelopen week behandelde de periode van WIllem van Oranje in de Tachtigjarige Oorlog. Deze lange strijd ging nog een tijd door. Den Spiesdraegers 1625 beeld deze periode uit tijdens het Historisch Festival Doorn!

 
“1625 was een moeilijk jaar voor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Prins Maurits overleed dat jaar en liet de legerleiding in handen van zijn half broer Frederik Hendrik. Bij overmaat van ramp viel de stad Breda toen ook nog in Spaanse handen. 
Het Staatse leger moest zichzelf weer op orde brengen en de strakke dicipline van voor het 12-jarig bestand herstellen. Soldaten uit alle hoeken van de Nederlanden namen dienst maar ook huurlingen uit andere Europese landen. 
Den Spiesdraegers 1625 beeld een eenheid piekeniers uit die dienst doen in deze moeilijke periode. Zowel oud gediende veteranen als nieuwe rekruten worden opnieuw gedrilled volgens de regels van de kunst zoals Prins Maurits die voorschreef. Ook onze kampvolgers en soetelaersters zorgen voor een levend kampement waar ze samen leven met de soldaten”.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.