14-04: Ook Amerikaanse geschiedenis op Doorn

Op het Historisch Festival Doorn wordt ook af en toe een uitstapje gemaakt naar andere periodes in de geschiedenis/andere werelddelen. Zo ook de Amerikaanse Burgeroorlog.
“Het 1st South Carolina Cavalry Regiment werd gevormd in 1861 en bevolen tot Noord-Virginia in de herfst van 1862. Toegewezen aan generaal Wade Hampton’s Brigade, namen ze deel aan talrijke veldslagen en gevechten zoals Chambersburg, Fredericksburg, Brandy Station, Upperville, Gettysburg, Bristoe, Kelly’s Ford en Mine Run. Ze gaven South de opdracht om hun geboortestaat en omliggende gebieden te verdedigen in de herfst van 1864, en dienden ter verdediging van de stad Savannah en de Campaign of the Carolinas. Na vier jaar eervolle en dappere dienst beëindigde de First South Carolina Cavalry de oorlog met het leger van Tennessee in april 1865.”

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.