10-04: Ambachtelijk Doorn

Naast al het militaire spul is er op het Historisch Festival Doorn ook veel aandacht voor de gewone mens!
Welkom bij ’t Ambachts Ghylde!
Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtslieden is eigenlijk altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen wilt steken of gewoon even wil toekijken hoe een ander iets creëert, het kan allebei!
Deze keer wordt het Ghylde vertegenwoordigd door Marskramer Selfgemaeckt en Wolspinnerij D’n Droad Kwait.
Bij Wolspinnerij D’n droad kwait kun je een workshop volgen om te leren spinnen met de spintol. Of een workshop naaldbinden om kennis te maken met de basis van deze eeuwenoude techniek. Deze techniek werd onder andere veel gebruikt door de Vikingen voor het vervaardigen van hun wanten en mutsen. Ook hebben wij een kleine bibliotheek bij ons zodat je zelf even door de diverse boeken over schapenwol en het spinnen van wol kunt bladeren.
De Marskramer zal dit weekend druk in de weer zijn in onze keuken. Hij zal op houtvuur prachtige maaltijden op middeleeuwse wijze koken en bakken voor onze groep.
Bij de assistent van de Marskramer kun je terecht voor de workshops kruidenkaars rollen en een workshop om op basis van verse kruiden zelf een thee samen te stellen.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.