02-05: Trappers in Doorn!

Ursus Horribilis is een nieuwe living history vereniging die voor het grootste deel bestaat uit re-enactors met jarenlange ervaring. Ursus Horribilis kent een scala aan historische uitbeeldingen, met een zeker zwaartepunt op het uitbeelden van stukken Noord-Amerikaanse geschiedenis. Voor dit evenement hebben we gekozen voor het uitbeelden van de nadagen van de bonthandel in de Rocky Mountains in de periode ca. 1840-1850. De tijd van de grote handels rendez-vous’ is voorbij en de nog actieve trappers opereren individueel of in kleine groepjes, en verhuren zich steeds meer als gidsen of jagers aan groepen kolonisten die westwaards trekken over de Oregon en de California trail. Voor dit weekend zullen ze neerstrijken rond de handelspost van Haldorson.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.