17-05: Tachtigjarige Oorlog steeds vollediger op Doorn

Het gedeelte rondom de Tachtigjarige Oorlog (16e en 17e eeuw) begint steeds meer vorm te krijgen met de aanwezigheid van de VKVB.
De Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange (VKVB) neemt bij veel verschillende evenementen in Europa deel. Voorop staat het historisch besef bij deze evenementen en is authenticiteit erg belangrijk. Zo maken wij onze eigen kleding en proberen de situatie ten tijde van de 80-jarige oorlog zo goed mogelijk te benaderen. Dit blijkt uit ons kampement zoals koken van authentieke recepten, slapen etc..
Onze vereniging bestaat uit bijna 50 leden uit 4 verschillende landen. Een gemĂȘleerd gezelschap dus. Verder organiseren wij zelf jaarlijks een evenement op de Fraeylemaborg te Slochteren en participeren wij op verzoek en bij wederzijdse acceptatie bij andere evenementen.
De VKVB beeld naast het kampleven ook de volgende activiteiten uit: piekeniers, musketiers en kanonniers.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.