04-06: Prachtige Middeleeuwse klanken in Doorn

De Soete Inval’. Een sfeervolle middeleeuwse band.

Muziekgroep De Soete Inval brengt, gekleed in passende outfits, levendige middeleeuwse muziek. Wij brengen de juiste sfeer op o.a. historische festivals, middeleeuwse markten, dorpsfeesten, braderieën, feesten en partijen, plechtigheden en meer. Wij spelen op straat, in de kroeg, op de markt en zelfs in de kerk. Ook beperken we ons niet tot Nederland: we treden regelmatig over de grens op.

We spelen op verschillende instrumenten, zodat de melodieën zo goed mogelijk tot hun recht komen en het geluid afwisselend blijft. De instrumenten die we het meest gebruiken zijn de doedelzak, pommer, trommels en daarnaast ook de draailier.

(Bij het woord ‘doedelzak’ denken de meeste mensen direct aan “de Schotse doedelzak”. Hoewel de grote Schotse “highland Pipes” het meest bekend is gebleven, kent alleen Schotland al drie of vier verschillende doedelzaktypen. Maar ooit had bijna iedere streek in Europa z’n eigen doedelzaktype. De geleerden zijn het volstrekt oneens over de ontstaansgeschiedenis van de doedelzakken: sommigen beweren dat het instrument oorspronkelijk uit Egypte komt, anderen wijzen naar Babylonië als land van oorsprong. Nog weer anderen stellen dat de Kelten in het grijze verleden de doedelzak hebben uitgevonden en vervolgens over de hele wereld hebben verspreid.

 

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.