04-07: Middeleeuwse spelletjes in Doorn

Middeleeuwse spelletjes, leuk voor jong en oud! Maak ermee kennis op het Historisch Festival Doorn op 9 en 10 juli!
De groep Altegaar beeldt een 15e eeuws gezelschap uit bestaande uit 5 tot 9 personen.
We laten zien hoe er geleefd, gekookt en gegeten werd en vermaken de bezoekers met harpspel, verhalen en met spelletjes in “De Spellencraem” van Mirjam. Het is haar passie om mensen samen te laten spelen, ouders, kinderen, opa’s en oma’s.
Ze leerde veel spellen tijdens haar reizen naar bv Denemarken, zoals “Stierenballen” en “Grise hale knoglespil”.
De spellen maakt ze van hout, leer en been en ze vindt het leuk om er over te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat het Molenspel al in 1400 voor Christus werd gespeeld in Egypte en dat de Romeinen het zittend op de trappen van het Forum Romanum speelden en het later meenamen namen naar Engeland?

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.