24-03: Prachtige verhalen in Vaassen

Genieten van prachtige Middeleeuwse vertellingen tijden het Middeleeuws Festijn Cannenburch op 4 & 5 mei bij Kasteel Cannenburch. De Sprookspreker er is er weer helemaal bij!
Een middeleeuwse verhalenverteller werd een sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.
De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.
De sprookspreker baseert zich in zijn vertellingen op oude verhalen, zoals middeleeuwse ridderballades. Diverse verhalen over Karel de Grote en zijn paladijnen, de Canterbury Tales en Koning Arthur staan in het repertoire.
Naar de verhalen van de sprookspreker kan je lekker luisteren. Maar je kan ook meedoen! Veel verhalen zijn interactief. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ga naar www.middeleeuws-festijn.nl voor meer informatie!

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.