16-02: Een vergeten oorlog? Niet in Doorn!

Een bijna vergeten periode uit de geschiedenis; de Korea oorlog…vergeten? Niet op het Historisch Festival Doorn!
 
De werkgroep American Patrol, onderdeel van de Association for Allied Living History (AALH) zal tijdens het Historisch Festival aantreden met een display over de Nederlandse militaire inzet in Korea. Tijdens de Koreaanse oorlog heeft er een Nederlands detachement van vrijwilligers deelgenomen aan de strijd tegen de Noord-Koreaanse en Chinese vijand, als onderdeel van de eerste internationale VN-missie ooit. Het Nederlands Detachement Verenigde Naties (NDVN) verbleef in Korea van november 1950 tot november 1954 en was ingedeeld bij het Amerikaanse 38th Infantry Regiment van de 2nd Infantry Division, de befaamde ‘Indian Head’ divisie. ​De Nederlanders werden vanuit Amerikaanse voorraden voorzien van kleding, uitrusting, rantsoenen, voertuigen en bewapening. American Patrol zal verschillende van deze facetten demonstreren, waardoor het publiek kennis kan maken met dit onderbelichte stukje Nederlandse krijgsgeschiedenis, dat toebehoort aan een nog steeds relevant conflict op gebied van geopolitieke ontwikkelingen.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.