31-05: SDM ook weer in Doorn

Ook weer terug in Doorn: De Stichting Dienstplichtig Marechaussees ( SDM) heeft tot doel het in stand houden van de historische geschiedenis van de dienstplichtigen, beter bekend als de Groene Marechaussees, bij Het Wapen der Koninklijke Marechaussee (KMar). Dit gebeurt door het juiste tijdsbeeld van de Dienstplichtig Marechaussee uit te beelden, met correcte en volledig uniformen, uitrusting en voertuigen.
De SDM beschikt over diverse originele KMar-voertuigen die ingezet kunnen worden: een Laro M109, een verkorte (kader) Laro 88”, drie Daf’s 66YA, een Moto Guzzi en een Mercedes Bens 207D.
Bij (militaire) evenementen en herdenkingen presenteert de SDM zich zoals het destijds ook echt was, hetgeen vaak een feest van herkenning is voor voormalig dienstplichtigen. Om dit gevoel over te brengen zoekt de SDM graag interactief contact met het bezoekend publiek. Dit door bijvoorbeeld exercitie-lessen en -uitleg te geven aan kinderen en ouders. Kortom, als de SDM wordt ingezet op een evenement is de herkenbaarheid en succes gegarandeerd!

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.