17-04: Tegen den Spanjaerd! Of tegen de Staetsen. (Wie betaald er meer?)

Tegen den Spanjaerd! Of tegen de Staetsen. (Wie betaald er meer?)
Compagnie Onversaegt beeldt het leven uit van een groep huursoldaten in de 17e eeuw. Hun naam is ontleend aan een van de bastions van Bredevoort. De groep bestaat uit een aantal mannen en vrouwen, hetgeen in die tijd ook het geval was.
Naast de activiteiten op het slagveld waarbij de commando’s en handelingen gebruikt worden die door Jacob de Gheijn zijn vastgelegd, vinden we het zo natuurgetrouw uitbeelden van leven in het kampement zeker zo belangrijk. Op het open vuur wordt het eten bereid met de ingrediënten die in die tijd beschikbaar waren.
De compagnie heeft enkele piekeniers en roerschutters die ook het vak van kanonnier beheersen.
Tijdens het bezoeken van het kampement door het publiek geven we graag uitleg over alles.

Misschien is dit ook leuk

Reacties gesloten.